Parcul National Cheile Nerei Beusnita - Site oficial
Contact

10. Traseul DN 57B km 15 – Dealul Rolului – Dealul Culmea – Stânca Rolului – Ciclova Montană

Informatii traseu turistic

Durata traseu: 3.5 ore
Distanta: 7,2 km
Diferenta de nivel:
+ 110 m, - 765 m
Marcaj traseu:

Punct albastru
Grad de dificultate:
Ridicat

Depre traseu

Traseul poate fi realizat în circuit, pornind de la DN 57 B (troiță) sau din Ciclova Montană. Dacă pornim de la DN57B, urcăm, în general moderat, pe un vechi drum forestier, prin pădurea umbroasă, spre Culmea Rolului (sau Dealul Culmea). Din punctul cel mai înalt începe coborârea pe pantă relativ accentuată spre excelentul punct de belvedere de la Piatra Rolului; în șaua din apropiere se află Avenul cu Gheață. De aici, cei neexperimentați vor face cale întoarsă.

Traseul continuă însă: urmează o coborâre foarte abruptă, parțial pe grohotiș instabil (circa 200m diferență de nivel); ulterior, traseul devine lejer, dar relativ lung. Din capătul satului Ciclova Montană decidem dacă vom continua traseul înapoi spre troiță; în acest caz, vom urca pe cealaltă „ramură” a traseului spre Canton Poiana Iulii, printr-o pădure frumoasă, fără pante mari și fără dificultăți tehnice.

Întregul circuit este destul de lung. De obicei se parcurg doar segmente limitate din traseu, de exemplu – de la DN 57B (troiță) până la Piatra Rolului (dus – întors circa 3-4 h).

Descarca traseu gps