Trasee turistice

Podul Beiului - Valea Beiului - Lacul Ochiu Bei - Valea Beiul Sec - Valea Răcăjdeana - Poiana Gura Răcăjdeana - Canton Crivina(Anina)

Sasca Romana-Podul Bei-Lacul Ochiu Bei-Anina

Marcaj: banda galbenă (sector traseu pedestru European E3)
Durata: 8 h.
Distanța 19 km

Din localitatea Sasca Româna, se trece puntea suspendata si se urca pe poteca ingusta pe malul drept al Nerei, se trece prin cele sase tunele sapate în stânca si se ajunge la Podul Beiului. De aici mergând pe Iânga apa limpede si rece a Beiului, se trece prin poiana de la Morile Potocului, apoi pe langa Cantonul si Pastravaria de pe Bei, dupa care ajungem la Ochiul Beiului, lac carstic care este alimentat de un curs de apa subteran care prin fenomenul de exurgenta iese la lumina zilei pe fundul colinei în care s-a format lacul. Lacul este înconjurat de o padure de brad care îi da un farmec si un pitoresc deosebit. Are o suprafata de 284 mp si o adâncime de 3,6 m. Din acest loc se poate face si traseul spre Cascada Beusnisa, care se afla la circa 1,5 km in amonte pe Râul Beusnita. Traseul continua pe Valea Beiului Sec si dupa o ora se ajunge la Cantonul Silvic Delamea (Beiul Sec), de aici prin partea de nord a Poienii Gura Racajdeanului, se intra în paure, se ajunge în Poiana lui Marcu, de unde pe Valea Padina Seaca se ajunge la Crivina si în continuare pe DN 57B se ajunge la Anina.

Obiective turistice : poiana lui Marcu, doline și văi de doline, Poiana Gura răcăjdianului, Valea Răcăjdianului, pădure de fag, Izvorul Seleștiuța, Peretele calcaros Tâlva Ursoaia, Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Văii Beiului, depozite de travertin de-a lungul văii, lacul Bei, peretele calcaros Dealul Despedea, pădure de fag și pășuni împădurite.

Sunteți aici: Home Trasee turistice Podul Beiului - Valea Beiului - Lacul Ochiu Bei - Valea Beiul Sec - Valea Răcăjdeana - Poiana Gura Răcăjdeana - Canton Crivina(Anina)